Tudor Paul


      Microsoft: Protectie la copiere

Microsoft intensifica eforturile impotriva pirateriei pentru o parte din produsele sale

   Compania va utiliza tehnologia "Product Activation" si holograme impotriva falsificarii pentru urmatoarele versiuni ale programelor ce vor fi lansate in acest an, inclusiv suita de aplicatii Office,sistemul de operare Windows si programul pentru grafice si diagrame Visio.
   Tehnologia "Product Activation" are ca obiectiv reducerea numarului de copii neautorizate. "Product Activation" descurajeaza cea mai obisnuita forma de piraterie, copierea ilegala a programelor, prin limitarea numarului de instalari si activari individuale ale produsului.
   Clientii care vor achizitiona versiunile viitoare ale produselor Microsoft, printre care si Office, Windows si Visio, pot activa programul, in mod confidential, via Internet sau prin telefon. In ambele cazuri, utilizatorii vor comunica codul de identificare al produsului si vor primi codul de instalare, generat in mod automat, care va fi cerut pentru activarea produsului. Utilizatorii beneficiaza de o perioada de gratie de 50 de lansari in executie ale programului in cazul aplicatiilor gen Office Si Visio, Si de 30 de zile de la prima incarcare a sistemului in cazul Windows,dupa care se cere activarea. Prin procesul de activare, utilizatorilor nu li se solicita nici o informatie personala de identiticare. Daca doresc, utilizatorii pot folosi optiunea de a-si inregistra coordonatele de contact pentru a fi informati cand apar actualizari ale produsului, lansari de servicii si alte informatii utile pentru a obtine o valoare cat mai mare din investitia pe care au facut-o intr-un produs Microsoft. Consumatorii care achizitioneaza programe Microsoft preinstalate pe un PC nou pot avea deja activate programele sau pot activa ei insisi programele Microsoft incarcate pe sistem.
   Microsoft a implementat cu succes tehnologia "Product Activation" in produsul Oftice 2000, in sase tari din lume. In cei doi ani de la introducerea acestei tehnologii, aproximativ 6 milioane de cereri de activare au fost derulate cu succes. In plus, s-a imbunatatit tehnologia pe baza raspunsurilor primite de la consumatori, ceea ce a condus la simpliticarea procesului de activare.
   Procedeul de protectie pnn holograma a fOst extins.
   Din luna februarie a anului trecut, dupa lansarea hologramei pe intreaga suprafata a CD-ului odata cu noul Windows 2000, Microsoft a extins procedeul la versiunile retail ale produselor Office 2000 si Windows Me. Holograma s-a dovedit a fi o caracteristica de inalta eficacitate impotriva falsificarii, pana in acest moment nici un falsificator nereusind sa reproduca tehnologia. Datorita succesului obtinut, Microsoft va extinde procedeul impotriva falsificarii la urmatoarele versiuni Office, Windows si, pentru prima data, Visio.
   Holograma este inscriptionata pe suprafata CD-ului, iar cand acesta este inclinat catre o sursa de lumina se pot vedea numele produsului si cateva imagini holografice specifice, incepand de la centru si pana la marginea discului. Hologramele sunt unice pentru fiecare produs, ceea ce le face deosebit de greu de falsificat. Imaginile holografice pot fi vizualizate la www.microsoft.com

Prima pagina